Axel's pasta med kødsauce

40 personer
10 løg
2 hele hvidløg
4 kg hakket oksekød
2 liter oksebouillon
10 dåser flåede tomater
10 små dåser tomatpuré
1/2 spsk muskat
2-3 spsk tørret basilikum
Olie til bruning af løg og kød
Salt og fintkværnet peber
2½ kg champignon tilsættes evt.

4 kg spaghetti
Revet parmasanost

  • Svits finhakket løg og knus hvidløg i olie, til løgene er klare og let gyldne.
  • Tilsæt kødet og rør, til kødet har delt sig.
  • Findel tomaterne i dåsen. Tilsæt dem retten sammen med væden fra dåsen, bouillon, tomatpuré og krydderier.
  • Lad sovsen koge ved svag varme 30 min. under låg.
  • Skær de rense de champignoner i skiver og bland dem i retten.
  • Lad retten koge videre ca. 8 min. uden låg.
  • Smag retten til.

Servering: Server kodsovsen til kogte spaghetti og giv reven parmasanost og blandet grøn salat til.

Variation af retten: Udskift bouillon med rødvin. Retten kan krydres med timian, merian eller oregano I stedet for basilikum.
TIPS: Kødsauce er velegnet til dybfrysning. Den optøes direkte i en tykbundet gryde med lidt vand i bunden.

Bette's bobotie

Susanne's frikadeller

Ulla's fiskefad