Bofællesskabet Blangstedgård i Odense

Odense har kun få bofællesskaber for almindelige borgere, men vi bor - synes vi selv - nok i det mest attraktive.

Bofællesskabet i Odense består af 22 separate andelsboliger, hvor man har hver sit private hjem, så man kan lukke og låse døren og være sig selv, når man ønsker det (altså er vi ikke noget kollektiv!). I bebyggelsen er der desuden et stort fælleshus, hvor vi har fællesspisning 3 gange om ugen. Det hele er forbundet af en glasarkade, hvor man kan færdes tørskoet uanset vejr og årstid.

Glasarkaden fungerer også som drivhus for dem som ønsker det.

Fællesspisning
Fællesspisning

Der er 50 beboere i bofællesskabet inklusive børn - og aldersspredningen er jævnt fordelt fra 0 til 65 år. Der er god kemi blandt beboerne, og det er nemt at finde nogen, man er på bølgelængde med. Her er plads til både unge og ældre

Fælleshuset

Fælleshuset indeholder - ud over storkøkken og spisesal - en TV-stue og et legerum med puder, klatretårn og plads til bordtennis og poolbord. Her er desuden et rum med motionsredskaber "Fitness Kirsebær", fryserrum, vaskeri og værksted i kælder og et gæsteværelse med bad på 2.sal.

Hjertet i fælleshuset er stueetagen. Her samles vi tre gange om ugen til fællesmad - kreeret og serveret af ugens madhold.

På mellemetagen er TV-stuen, som danner rammen for hyggeaftener, hvor vi ser gode film og sport i selskab med andre bofæller. Her er også mulighed for at lave en turnering i pool eller dart.

på 1. sal finder du også vores veludstyrede motionsrum: 'Fitness Kirsebær', hvor de ekstra kilo kan arbejdes væk. Her kan du motionere på crossmaskine, romaskine, cykel, og styrke musklerne med frie vægte op til cirka 50 kg og kettlebells op til 12 kg.

Øverste etage er dedikeret til børn og barnlige sjæle og er indrettet som legerum med hule og redskaber til fx motorikleg.

På etagen er der også et værelse med plads til overnattende gæster. Her er også bad og toilet.

Haven og glasarkaden

Den anden halvdel af fællesskabets sjæl er haven og glasarkaden. Det er her man mødes på tværs af alder og interesser.

Ønsker du at vokse dine egne tomater eller agurker, er der rig mulighed for det i glasarkaden.

Glasarkaden er fra arkitektens side tænkt som "limen" mellem hver enkelt private andel og fællesarealet herunder fælleshuset.

Børnene kan boltre sig i den lukkede have, og de voksne kan grille, drikke kaffe, læse avisen eller deltage i den tilbagevendende krolf-turnering.

Senest har vi fået en rutsjebane, snurrestativ og gynger, så der er lidt mere at lege med for børn og barnlige sjæle.