Bofællesskabet Blangstedgård i Odense

Odense har kun få bofællesskaber for almindelige borgere, men vi bor - synes vi selv - nok i det mest attraktive.

Bofællesskabet består af 22 separate andelslejligheder, hvor man har hver sit private hjem, så man kan lukke og låse døren og være sig selv, når man ønsker det (altså ikke noget kollektiv!). I bebyggelsen er der desuden et stort fælleshus, hvor vi har fællesspisning 3 gange om ugen. Det hele er forbundet af en glasarkade, hvor man kan færdes tørskoet uanset vejr og årstid.

Fællesspisning
Fællesspisning

Der er 55 beboere i bofællesskabet inklusive børn - og aldersspredningen er jævnt fordelt fra 0 til 65 år. Der er god kemi blandt beboerne, og det er nemt at finde nogen, man er på bølgelængde med.

Fælleshuset

Fælleshuset indeholder - ud over storkøkken og spisesal - en TV-stue og et legerum med puder, klatretårn og plads til bordtennis. Her er desuden et rum med motionsredskaber "Fitness Kirsebær", fryserrum, vaskeri og et gæsteværelse med bad.

Hjertet i fælleshuset er stueetagen. Her samles vi tre gange om ugen til fællesmad - kreeret og serveret af ugens madhold.

På mellemetagen er TV-stuen, som danner rammen for hyggeaftener, hvor vi ser gode film i selskab med andre bofæller. Her er også mulighed for at lave en turnering i pool eller dart.

Desuden finder du her vores veludstyrede motionsrum: 'Fitness Kirsebær', hvor de ekstra kilo kan arbejdes væk.

Øverste etage er dedikeret til børn og barnlige sjæle og er indrettet som legerum med hule og redskaber til fx motorikleg.

På etagen er der også et værelse med plads til overnattende gæster. Her er også bad og toilet.

Haven og glasarkaden

Den anden halvdel af fællesskabets sjæl er haven og glasarkaden. Det er her man mødes på tværs af alder og interesser.

Børnene kan boltre sig i den lukkede have, og de voksne kan grille, drikke kaffe, læse avisen eller deltage i den tilbagevendende krolf-turnering.