Fællesspisning

Der er fællesspisning for bofællesskabets beboere 3 gange om ugen, og det er altid dejligt at komme hjem til færdiglavet aftensmad efter en lang dag - men fællesspisningen har også en vigtig social funktion.

Det er her man mødes og opbygger de sociale netværk, som er så vigtige for fællesskabet. Derfor prioriteres det højt, at så mange som muligt deltager i det fælles aftensmåltid - selv om man har skæve arbejdstider.

Madordning
For at vi kan spise sammen er det en forudsætning, at alle beboere indgår i madordningen. Dette indbefatter, at man indgår i én af de madgrupper, der står for menu, indkøb og madlavning 3 gange hver 4. uge.

Hver madgruppe består af ca. 8 personer, der i reglen laver mad 2 gange på en uge, når de fordeler opgaverne imellem sig. Beboere, der har boet i Bofællesskabet i mange år, har stor erfaring med at lave god mad til mange - og de 'kokke', som er mindre erfarne, lærer af dem, som kan.

Køkken
I fælleshuset er der indrettet et mindre industrikøkken, der gør det muligt at lave mad til alle beboere i løbet af de 2 timer, der normalt sættes af.

God mad - gerne økologisk
Det prioriteres naturligvis højt, at der laves god mad hver dag, og det lykkes også for det meste. Maden er sund og den er lige så individuel som antallet af ganer, men som regel er det et godt måltid mad. Råvarerne er økologiske efter køkkenholdets valg.

Særlige hensyn
Efter behov tages der særlige hensyn i menuvalget til allergikere, vegetarer og mindre børn.

Pris pr. måltid
Voksne: 27 kr.
Børn (1.-9. klasse): 18 kr.
Mindre børn (2 år til og med børnehaveklasse): 9 kr.

Inspiration
Bofællesskabet Himmerigsgården i Skødstrup har udgivet en kogebog med inspirerende retter, der egner sig særligt godt til fællesspisning for mange.

Læs uddrag af bogen her: Himmerigsmundfulde - Et bofællesskabs bedste opskrifter